Schowek

Zapamiętane obiekty

Nie posiadasz żadnych obiektów w schowku. Możesz je dodać za pomocą przycisku na stronie wybranego obiektu.

Ukryj schowek





Twój schowek

Ostatnie oferty dodane do twojego schowka:

    Nie masz ofert w schowku
Zamów kupony

Jak to działa?

Wybierz ofertę specjalną

Znajdź oferty, które cię zainteresują i pozwolą zaoszczędzić na urlopowych wydatkach.

Pobierz bezpłatny kupon

Wybrane oferty wydrukuj w postaci kuponu promocyjnego i zabierz ze sobą w podróż.

Korzystaj z atrakcji

Przedstaw kupon personelowi przed skorzystaniem z oferty i baw się dobrze!

Współpracuj z nami!

Newsletter

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco!

Restauracja - Pub AWIW

20% rabatu!

  • Zniżka nie obejmuje napojów oraz alkoholi

Tradycyjna kuchnia polska z elementami żydowskiej w sercu krakowskiego Kazimierza

Restauracja - Pub AWIW

Dodaj do schowka

Smaki wiosny

Awiw po hebrajsku znaczy wiosna. Nie przypadkiem to właśnie słowo wybraliśmy na nazwę naszej restauracji na krakowskim Kazimierzu. Senior rodu jest miłośnikiem kwiatów. Kwiatami przyozdobiony jest więc obficie letni urokliwy wewnętrzny ogródek restauracji, w którym można odpocząć od zgiełku ul. Szerokiej. A świeżość pomysłów i dań to nasza największa ambicja.

Spokojnych zakątków w tym lokalu nie brakuje. W XVIII - wiecznych piwnicach można znaleźć wygodne miejsca na spokojną kolację we dwoje i na spotkania w kilkunasto-osobowym nawet gronie. Przy kilku stolikach w zewnętrznym ogródku można chłonąć nastrój ul. Szerokiej.

W Restauracji najważniejsza jest jednak kuchnia. "'Awiw' stawia na przysmaki kuchni polskiej. To był dobry wybór. Goście po pierwszej wizycie do nas wracają. Doceniają wagę jaką przywiązujemy do jakości naszego jedzenia" - mówi właściciel.

W "Awiw" można więc spróbować tak rzadkiego dziś przysmaku jak gicz jagnięca. Tamtejszy bigos przyrządzany jest, jak każą staropolskie reguły, z sześciu gatunków mięs. Pierogi i krokiety są przygotowywane ręcznie, a ich farsze składają się z produktów najwyższej jakości. Miłośnicy ryb mogą skosztować kilka ich gatunków przyrządzanych na grillu. Z zup jest oczywiście tradycyjny polski rosół, borowikowa, barszcz i żurek, a dla wegetarian krem warzywny.

Wiosennymi zapachami kuszą też desery. Mus malinowy podawany jest z lodami. Podobnie jak szarlotka przyrządzana według rodzinnego, starego przepisu. W takiej restauracji obok szerokiej gamy win i wszystkich odmian piwa "Żywiec" nie może zabraknąć najlepszych polskich wódek. Na pożegnanie goście częstowani są kieliszeczkiem wiśniówki lub krupniku. By nie zapomnieli o smakach "Awiw".

Zapraszamy codziennie od godziny 11tej!